A Freya Design márkát Enyedi Andrea hozta létre. Célja, hogy olyan ékszereket és tárgyakat alkosson üvegből, melyek örömmel töltik el az embereket. Hitvallása, hogy az alkotás öröme és a szépség, mint a környezetünkben megtalálható szükséges jó, alappillérei az életnek. Ékszereivel arra sarkall, hogy merjünk változni és változtatni, élvezzük a színek és fények különlegességét, melyek viselésével mi magunk is részesei leszünk az üveg varázslatának.

Az alkotás öröme mindig kísérője volt az életemnek. Gyerekkoromban imádtam elcsenni édesapám fanyelű, öreg üvegvágóját és kísérletezni a maradék üvegeken. Vagy színes krétával kortársnak hitt festménnyekkel telerajzolni a házat pincétől a padlásig. Festettem grafittal, szénnel, akvarellel, akrillal, mindennel, ami a kezem ügyébe került.  A majolikagyárból titokban megszerzett agyagtömbökböl tálakat, állatkákat formáztam és vártam, hogy kiszáradjanak a napon 🙂

Az üveg, mint anyag 2010-ben ejtett igazán rabul. Meglepő volt a sokszínűsége, tisztasága, csillogása – úgy éreztem,hogy  színeivel és fényjátékával egy kis boldogságot hivatott az életünkbe csempészni. Azóta megszállottan keresem a benne rejlő lehetőségeket. Elsősorban síküveggel dolgozom, de nem zárkózom el a gázlángos vagy egyéb technikáktól sem. Minden termékemben benne vagyok és kicsit én is, ami reményeim szerint egyedivé teszi alkotásaimat. Nagy hatással van rám Klimt, Gaudi és Hundertwasser munkássága, ezért gyakran felfedezhetőek nyomai az ékszereimben is.